Titul najúspešnejšieho športovca mesta obhájil hádzanár A. Radčenko

21.01.2011 Prešov

Prešov 21. januára (TASR) – Najúspešnejším športovcom mesta Prešov za rok 2010 sa stal hádzanár Tatrana Prešov Alexander Radčenko.
Mesto oceňuje najlepších jednotlivcov a kolektívy už 50 rokov, novinkou je zriadenie zatiaľ virtuálnej Športovej siene slávy mesta Prešov, do ktorej ako prvý vstúpil bývalý československý reprezentant v hádzanej Rudolf Horvát.
Ocenia najúspešnejším športovcom minulého roka sa odovzdávali vo štvrtok (20.1. ) večer v Parku kultúry a oddychu - Čierny orol. Okrem Radčenka sa medzi najlepších jednotlivcov zaradili aj automobiloví pretekári Igor Drotár a Vladimír Bánoci, basketbalistka Jennifer Risper, hádzanár Radoslav Antl, gymnastka Alžbeta Segedyová, Vladimír Závada (badminton), Jana Duchnovská (moderná gymnastika), Veronika Balážová (taekwon-do), Milan Pribula (jazdectvo) a Dominik Glod (armwrestling).
V kategórii seniorských športových kolektívov sa najúspešnejším družstvom stali hádzanári Tatrana Prešov, za nimi sa umiestnili basketbalistky BK PU Bemaco Prešov a trojicu najlepších uzavreli volejbalisti VK PU Mirad Prešov.
Ocenenie udelili aj hádzanárskym dorastencom Tatrana Prešov, volejbalovým kadetom VK PU Mirad Prešov a dievčatám zo Streleckého klubu ŠKP Prešov – Školské stredisko ZŠ Šrobárova. Zvláštnu cenu mesta Prešov získal účastník minuloročných futbalových majstrovstiev sveta Stanislav Šesták.
Na záver slávnostného odovzdávania cien do Športovej siene slávy mesta Prešov uviedli bývalého československého reprezentanta v hádzanej Rudolfa Horváta.
\"Pre mňa je to veľká česť, že ľudia si spomenuli, že som hrával hádzanú. Som rodený Prešovčan a na tom som si stále zakladal. Uvedomujem si, že sem patria desiatky iných športovcov, ktorí majú prinajmenšom takú zásluhu na úspechoch športu ako ja, \" povedal pre TASR Horvát.
Ten odohral za prešovský Tatran desať sezón a bol členom reprezentačného družstva, ktoré získalo v roku 1967 zlaté medaily na majstrovstvách sveta vo Švédsku. O jeho výbere tentoraz nerozhodovala komisia, ale obyvatelia mesta v ankete.
 

Vyberte región

mark